Sürekli alışveriş yapmayı takıntı haline getiren kişiler bu durumun kendilerini iyi geldiğini ve ihtiyaçtan dolayı aldıklarını iddia etseler de bu durum daha sonraları önü alınamaz boyutlara varabiliyor. Bu nedenle insanların kendilerini kontrol altında tutmaya çalışmaları ileride oluşabilecek bir takım ciddi problemlerin de önüne geçmiş oluyor.
İnsanların alış veriş yapmayı bir rahatlama limanı olarak gördüklerinin altını çizen Sinem Muntay; “Günümüzde özellikle bayanlarda, bunalım anlarında ortaya çıkan alışveriş yapma tutkusunda artışlar gözleniyor. Sürekli bir şeyler satın aldıklarında daha mutlu olduklarını ifade eden kişiler daha sonraları alışveriş yapmamak için kendilerini frenleyemediklerini ve aldıklarından daha sonrasında pişman olduklarını ama bunun önüne geçemediklerini söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.
Bu durumu takıntı haline getirmemek için yapılması gerekenler hususların altını çizen Muntay; İhtiyaçları olmadığı halde içlerinde alışveriş tutkusuna yenik düşenler, bu noktada bu kişiler alacakları bu şey her ne ise ona gerçekten ihtiyaçları olup olmadığını kendilerine sormaları gerekiyor. Veya yapılan bu alışveriş için hangi önceliklerinden vazgeçtikleri akıllarının bir kenarında kocaman bir soru işareti olarak dursun. Ayrıca alınan bunca eşyanın hepsini kullanabiliyor musunuz? Yoksa bir köşeye mi atıp saklıyorsunuz? Sakin ve mantık dahilinde düşünüldüğünde bu soruların cevaplarının fazla alışverişin gereksiz olduğu yönünde olacağı aşikardır.” şeklinde konuştu. Haber Uğur Başaran