Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun son raporu hakkında, "Avrupa Birliği Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde. Gerekirse yollarımızı ayırabiliriz" dedi. Bu sözler, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin geleceğine dair ciddi bir mesaj olarak algılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler genel kurul görüşmelerine katılmak üzere New York’a hareket edeceğini belirtti. Genel Kurul'da, uluslararası barış, güvenlik, kalkınma ve insani yardım gibi konulara dikkat çekeceğini ifade etti. Erdoğan, "Dünya 5'ten büyüktür" söyleminin kabul görmesinden duyduğu memnuniyeti paylaştı.
BM Genel Kurulu sırasında birçok ülkeden mevkidaşıyla görüşmeler gerçekleştireceğini belirten Erdoğan, ABD'de yaşayan vatandaşlarla ve soydaş topluluklarla da bir araya geleceğini kaydetti.
Özellikle Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilim hakkında sorulan soruya Erdoğan, dörtlü bir toplantı teklifinde bulunduklarını, ancak henüz herhangi bir dönüş almadıklarını belirtti.
Erdoğan ayrıca İsveç'in NATO üyeliği sürecine dair soruları da yanıtladı ve İsveç'in teröristleri koruması altında gösteriye sevk etmesini eleştirerek, bu konuda Türkiye'nin parlamentosunun kararını bekleyeceğini ifade etti.
Bu açıklamalar, Türkiye'nin uluslararası arenada aktif rol almayı sürdüreceği, ancak ilişkilerde yaşanan sorunlara karşı tavrının da net olduğunu gösteriyor.
İHA -HABER MERKEZİ
EKONOMİ
16 Eylül 2023 - 15:19
Erdoğan: "Avrupa Birliği ile Yollarımızı Ayırabiliriz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.
EKONOMİ
16 Eylül 2023 - 15:19