Tam 61 bin 500 Jandarma'dan Kahramanlar Operasyonu

28 ilde 61 bin 500 jandarma ile Kahramanlar Operasyonu düzenlendi Teröristlerin kış aylarında barınmak için hazırladıkları mağara ve sığınaklar imha edildi

Hibya haber Ajansı
Hibya haber Ajansı Tüm Haberleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teröristlerin kış aylarında barınmak için hazırladıkları mağara ve sığınakların imha edilmesine yönelik "Kahramanlar Operasyonu" düzenlendiğini duyurdu.

Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıkları tarafından; "Kahramanlar Operasyonu" kapsamında, J-SİHA ve İHA'ların da kullanıldığı Hakkari, Siirt, Şırnak, Van, Bitlis, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Diyarbakır, Mardin, Batman, Ağrı, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Tokat, Rize, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Muş Ve Sivas'ta olmak üzere 28 ilde operasyon düzenlendi.

Terör örgütünün kış aylarında kullanmak için hazırladığı sığınaklar tespit edilip imha edildi. Bu operasyonlarda;

11 adet büyük mağara ve sığınak imha edildi.
37 kg patlayıcı madde, (bombalı eylem düzenekleriyle birlikte yok edildi)
12 adet mayın/EYP, ( polis, jandarma ve askerlerin geçiş güzergahlarındaki yollara yerleştirmek için hazırlanmış)
27 adet piyade tüfeği,
1 adet keskin nişancı tüfeği,
12 adet tabanca,
17 adet av tüfeği,
10 bin 135 adet mühimmat (çeşitli silahlar için),
10 adet el bombası,
6 adet elektrikli fünye,
171 adet tüp ile çok sayıda gıda, yaşam, sağlık malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Kahraman Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Operasyonel kabiliyetimizle terör odaklarını bulduğumuz yerde yok ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Yılın 365 günü, 4 mevsim, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek" dedi.

Operasyonun, terör örgütünün kış aylarında hazırlıklarını bozmak ve hareket kabiliyetini kısıtlamak amacıyla düzenlendiği belirtildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Medya Yenigün Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medya Yenigün Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Medya Yenigün Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medya Yenigün Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.