Adana'da Mahalle Arasında Cumhuriyet Kutlaması

Adana Karadağ Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği, Sakarya Mahallesi'nde ara sokakta Cumhuriyet kutlaması gerçekleştirdi.

Tülay  Uğur
Tülay Uğur Tüm Haberleri
+7
Haber albümü için resme tıklayın

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından dernek başkanı Sema Elma bir konuşma yaptı. Elma, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Milletimizin azim ve kararlığı ile yakılan kurtuluş meşalesi, Cumhuriyetimizin ilanı ile sönmeyecek bir ateşe dönüşerek 100. yılına ulaşmıştır. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde vatanımız ev oldu, fabrika oldu, orman oldu. Şuan da ışığı yanan her pencere, tüten baca, işleyen demir ve aldığımız her nefeste Cumhuriyet'e minnet borcumuz var." dedi.

Etkinlik boyunca marşların çalındığı kutlamalar sırasında Ressam Mehmet Nuri Börüban tarafından çocuklara "Cumhuriyet" konulu resim yaptırıldı. Çocuklar tarafından "Cumhuriyet ve Atatürk" şiirleri okutulmasının ardından resim ve şiir denemeleriyle dereceye giren çocuklara ödüller verildi.

31 Eki 2023 - 09:45 Adana- Gündem

Muhabir  Tülay Uğur


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Medya Yenigün Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medya Yenigün Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Medya Yenigün Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medya Yenigün Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.