Büyükşehirden Çocuk Hakları Durağı

Adana Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, çocuk haklarına dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmak için özel bir girişimde bulundu.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Haber albümü için resme tıklayın

  Belediye, Yüreğir İlçesi'nde bulunan bir toplu taşıma durağını " Çocuk Hakları Durağı" olarak belirleyerek, bu durakta çocuk haklarını vurgulayan mesajlar yerleştirdi.

Bu özel durak, "Çocuk Hakları Sözleşmesi" maddeleri ve çocukların olası olumsuz durumlarla karşılaştıklarında başvurabilecekleri yardım numaraları ile donatıldı. Bu sayede, çocukların doğuştan sahip olduğu temel haklar olan eğitim, sağlık, yaşama, barınma hakları ile fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının bilincini artırmak ve bu hakları korumak amaçlanıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün bu girişimi, çocuk hakları konusunda toplumun bilinçlenmesine ve bu hakların daha etkin korunmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu tür girişimler, çocuk haklarının korunması ve geliştirilmesi adına önemli adımlar olarak değerlendirilebilir.

21 Kas 2023 - 10:42 Adana/ Yüreğir- Gündem

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Medya Yenigün Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medya Yenigün Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Medya Yenigün Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medya Yenigün Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.