Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayarak, su ürünleri hakkında bilgilendirmeler ve Karataş'ın tanıtım videosuyla devam etti. Törende, Karataş Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celal Safsoylu, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz ve Adana Milletvekili Abdullah Doğru'nun ardından Vali Köşger bir konuşma yaptı.
Vali Köşger, Adana'nın Türkiye'nin bir özeti ve mozaiği olduğunu belirterek, "Adana, dört iklimin yedi coğrafyanın bir arada yaşandığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin minyatürü gibidir." dedi.
Adana'nın potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek adına tüm kurumlarla iş birliği içinde olduklarını vurgulayan Vali Köşger, yeni av sezonunun Adana'da Türkiye'nin genelinden 15 gün daha geç başladığına dikkat çekti. Aynı zamanda, Adana'nın su ürünleri potansiyelinin artırılması için Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacağının müjdesini verdi.
Açılış konuşmalarının ardından Vali Köşger, Karataş Limanı'na geçerek, denize açılmak üzere olan balıkçılarla bir araya geldi. Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından balıkçılar denize açıldı.
Bu özel etkinliğe, Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci ve Abdullah Doğru, Karataş Kaymakam Vekili Doç. Dr. Adil Nas, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ve çok sayıda balıkçı ve vatandaş katılım gösterdi.
Haber Merkezi

